Imatra

Imatra on Etelä-Karjalan sielu ja sydän

Matkailija viihtyy Imatralla varmasti, sillä niin kuin paikalliset asukkaat sanovat: ”Tule meille, meillä puhutaan ja pulputetaan.” Imatralla eletään siis kiireettömästi ja leppoisasti, mutta kaupungista löytyy erittäin ahkeraa ja aikaansaavaa väkeä, Karjalasta kun on kysymys. Imatralla asuu toki niin ”paljasjalkaisia imatralaisia” kuin myös läheltä ja kaukaa asumaan tulleita.

Imatran väkiluku on 26 509 henkilöä, joten kaupunki tarjoaa jokaiselle iloista vilinää ja vilskettä, upeaa rakennuskulttuuria ja luonnonkauniita maisemia

unohtamatta. Imatran kaupunki juhli 70-vuotispäiviään vuonna 2017. Imatrasta tuli kauppala heti toisen maailmansodan jälkeen eli jo vuonna 1948.

Imatra on energiaa ja elinvoimaa

Paikallinen väestö suorastaan pursuaa yrittäjyyttä, ahkeruutta ja luovuutta. Imatralla suositaan uusiutuvaa energiaa ja halutaan edetä eteenpäin kestävän kehityksen nimessä. Imatralla ensimmäinen varteenotettava ilmasto-ohjelma laadittiin jo vuonna 2009, eli siis paljon ennen maailmanlaajuista keskustelua ilmastonmuutoksesta.

Imatrankoski, Vuoksi, Kolmen Ristin kirkko ja Imatran Valtionhotelli ovat olleet jo pitkään kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä. Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys, jonka kuohunta alkaa aina toukokuun ensimmäinen päivä eli vappuna.

Merkittäviä työnantajia Imatralla ovat Stora Enso, Ovakon terästehtaat, Kaakkois-Suomen rajavartiosto, Imatran kaupunki sekä Rajavartiolaitoksen Raja- ja merivartiokoulu. Imatran viehättävä erikoisuus on kolme keskustaa, nimeltään Imatrankoski, Vuoksenniska ja Mansikkala.

Imatran suurimman nähtävyyden tarjoaa tietenkin luonnonkaunis Saimaa, jossa sijaitsevat muun muassa Imatran Kylpylä ja vierasvenesatama. Ystävällinen, tarunomainen Imatra on yllättäen myös aktiivinen kansainvälinen kaupunki, joka sijaitsee aivan Venäjän tuntumassa.

Sijoita kauniiseen Imatraan

Tule lomailemaan vaikkapa Imatran kauniiseen kesään. Imatra tarjoaa työtä ja upeat puitteet asumiseen, joten miksi et muuttaisi Imatralle? Tunnettu ja luotettava https://tessin.com/fi/ auttaa sijoittamaan upeisiin kiinteistöihin Imatralla. Sijoittaa voit sen verran kuin haluat, valita kohteen itse ja saada jatkuvaa tuottoa osingoista, lainan lyhennyksestä ja koroista.

Kaikkien tuntemat Imatranajot

Legendaariset Imatranajot tunnetaan sekä Suomessa että ulkomailla. Imatranajot ajetaan aina perinteisesti katuradoilla, sillä ajot ovat nykyään yksi eurooppalaisen IRRC-sarjaan kuuluva osakilpailu. Imatranajo on Suomessa tunnettu kansainvälisyydestään ja maailmalla kiehtovista pohjoisen valoisista öistä.

Imatranajoihin on historian saatossa osallistunut todella nimekkäitä kuljettajia, heidän joukossaan muun muassa kuuluisa italialainen Giacomo Agostini. Suositut ajot järjestää vuonna 1937 perustettu Imatran Moottorikerho. Kerho ilahduttaa kaikkia moottoriurheilun ystäviä lajiin, ikään tai kokoon katsomatta. Lajivalikoimassa yllättää laajuudellaan, miellyttää sinua sitten motocross, road racing tai minimotoilla ajaminen. Kerhosta löytyy toimintaa myös veteraaneille ja matkamotoristeille.

Imatranajojen upea historia

Imatranajot kuuluivat aikoinaan suosittuun ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruussarjaan, jota kutsuttiin juhlavalla nimellä Suomen Grand Prix. Ajot vetivät paljon yleisöä huippuvuosina 1964–1982.

Moottoripyörien Suomen Grand Prix ajettiin Imatralla vuosina 1964–1982. Imatranajojen kultaista kautta eli nostalgista aikaa vietettiin 1970-luvulla, jolloin kisaa katsomaan oli kerralla tullut jopa 50 000 innokasta katsojaa. Imatranajot jäivät tauolle vuonna 1986 kisoissa sattuneen harmillisen kuolemantapauksen seurauksena.

Nostalgisilla Imatranajoilla oli runsaasti ystäviä, joten ne päätettiin elvyttää uudelleen. Aivan 1990-luvun lopussa, eli itse asiassa vuonna 1999, aloitettiin legendaaristen ajojen elvyttäminen järjestämällä kisat Imatralla aina kahden vuoden välein.

Muistojen Imatranajoja oli kaivattu jo kauan, ja vuonna 2016 järjestettiin kaivattu International Road Racing Championship -sarja: kautta aikojen ensimmäinen hieno Suomen osakilpailu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordie