Kesämökki Imatralta

Etelä-Karjalan jylhät ja järviset maisemat tarjoavat loistavat puitteet mökkeilylle. Imatran alue onkin todella suosittu kesämökkikohde niin suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin, joten tarjolla on runsaasti vuokramökkejä ja lomakeskuksia. Moni kaupungissa lomaillut tai sieltä kotoisin oleva menettää sydämensä karjalaiselle kauneudelle pysyvästi, minkä takia oman kesämökin hankinta alkaakin tuntua ajankohtaiselta.

Mökki Saimaan rannalla on monen suomalaisen unelma
Suomen suurin ja epäilemättä tunnetuin järvi Saimaa tarjoaa kauniine järvimaisemineen ihanteelliset olosuhteet perinteiselle suomalaiselle mökkeilylle. Imatran monipuoliset mahdollisuudet tarjoavat idyllisen lomailuympäristön myös liikkuvaisemmalle mökkeilijälle, jolle pelkkä omalla tontilla puuhastelu ja rentoutuminen eivät välttämättä riitä.

Kalastusta harrastavalle Imatran alueella sijaitseva mökki sopii kuin virveli olalle, sillä kunnassa on kaikkiaan 10 järveä, ja niistä yksi on mahtava Saimaa. Kalastus Imatran kaupungin kohdalta alkavasta Vuoksesta on suosittua toimintaa kaupungin asukkaiden ja siellä kesää viettävien keskuudessa. Lisäksi voi nostaa vonkaleita esimerkiksi harjusta, joka on Vuoksessa vahvana kantana elävä, mukavan kokoinen lohikala. Siika, järvitaimen, kirjolohi sekä järvilohi voivat niin ikään tarttua syöttiin Vuoksella kalastaessa.

Saimaan ainutlaatuisista maisemista tarkempaa kuvaa kaipaava pääsee laajentamaan reviiriään ja ihastelemaan unohtumattomia näkymiä hyppäämällä johonkin Imatralta lähtevistä, pitkin Saimaata lipuvista risteilyaluksista. Laivalla pääsee halutessaan esimerkiksi Viipuriin asti ja vieläpä ilman viisumia, joten tylsää ei Imatralla mökkeilevälle todellakaan tule.

Pihan laittaminen kruunaa mökkeilyn
Kaikki eivät kaipaa mökkikesältä juuri muuta kuin maaseudun rauhaa ja rentoa yhdessäoloa sekä tietysti rattoisaa puuhastelua. Imatra tarjoaakin luonnollisesti paitsi vaihtoehtoisia vapaa-ajanviettoaktiviteetteja myös yksinkertaisesti ylväänä ja hiljaa koreilevaa metsä- sekä järvimaisemaa.

Yksi oman mökin parhaista anneista on tietysti sen tarjoamat pienet askareet, joiden yhteydessä kesälomallaankin voi tuntea itsensä hyödylliseksi ja pitää tarpeelliset kädentaidot hyppysessä. Oman mökkipihan laittaminen mieleisekseen on monelle mökkeilijälle mukava projekti, johon keksii halutessaan aina uusia mukaansatempaavia vaiheita.

Miltä kuulostaisi vaikkapa mökkipihan ilmeen kohentaminen uusilla upeilla pihakivillä? Pihakivet tekevät mökin tontista kuin uuden ja luovat mökillä ehkäpä vieraileviin ystäviin ja sukulaisiinkin varmasti suuren vaikutuksen. Lisäksi pihakivien asennus on helppoa ja mukavaa tekemistä, joka tuo täydellisen silauksen rentoon mökkeilyyn. Pihan kruunaavat tietysti kauniit kukkaistutukset ja esimerkiksi marjapensaat.

Imatran kauniit metsämaisemat ja upeita näkymiä tarjoavat ulkoilureitit kutsuvat luontoon patikoimaan, mikä tarjoaa täydellistä vastapainoa mökkielämään olennaisena osana kuuluvalle puuhastelulle sekä tietysti laiturin nokassa tai riippukeinossa rentoutumiselle. Perisuomalaisine antimineen Imatra on todella loistava valinta perinteistä mökkeilykokemusta arvostavalle suomalaiselle tai suomalaisesta kulttuurista kiinnostuneelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordie