Lapsiperheen majoitusvinkit  

Saimaan kauniissa maisemissa on paljon perheille sopivia majoitusvaihtoehtoja. Jos haluat majoittua keskustassa ja säilyttää lyhyen välimatkan kahviloihin, ravintoloihin ja ostoskeskuksiin, voit valita majoitusvaihtoehdoksi hotellin. Jos kaipaat hemmottelua, kylpylässä majoittuminen tarjoaa mahdollisuuden saada kaikki tarvitsemasi palvelut saman katon alta. Jos taas matkustatte suuremmalla porukalla ja haluatte löytää mahdollisimman luonnonläheisen majoitusvaihtoehdon, laadukas mökki tai viihtyisiä lomahuvila saattaa olla etsimänne majapaikka. Kesäaikaan karavaanarit ja rinkkareissaajat voivat nauttia Saimaan huikeista maisemista jossakin alueen monista leirintäalueista.

Hiekkaleikkejä ja rantaelämää

Suurin osa lapsista pitää hiekkakakkujen tekemisestä ja rantahiekalla leikkimisetä. Imatran seudulla riittää nähtävää hiekkolinnojen ystäville, sillä Lappeenrantaan kohoaa joka vuosi Suomen suurin hiekkalinna. Massiivisen mestariteoksen rakentamiseen käytetään jopa miljoonia kiloja hiekkaa! Hiekkalinnan aihe vaihtelee joka vuosi, ja linnan pitkään rakennusprojektiin osallistuu monia taiteilijoita sekä Suomesta että ulkomailta. Vie lasten hiekkalinnarakentaminen uudelle tasolle ja vie heidät ihailemaan maan suurinta linnaa!

Vauhdin hurmaa ja kosken kuohuntaa

Korkeiden paikkojen ystäville ja seikkailunjanoisille perheille vierailukohteeksi sopii hyvin seikkailupuisto Flowpark, jonka eläviin puihin rakennetut seikkailuradat saavat adrenaliinin virtaamaan sekä perheen nuorison että vanhempien suonissa. Seikkailupuiston aktiviteetit sopivat kaikille 7 ikävuodesta ylöspäin, mutta puistoon on vapaa pääsy, joten myös perheen pienimmät voivat tulla ihailemaan isompien suorituksia radoilla.

imatrankoski_padoltaLappeenrannan keskustassa sijaitseva Lasten liikennekaupunki sopii myös perheen pienimmille, ja liikennekaupungissa saavatkin ajella vain alle 12-vuotiaat huimapäät. Puiston alueella on ohjaaja, joka opastaa pieniä kuljettajia ja auttaa heitä liikennemerkkien tulkinnassa.

Imatrasta puhuttaessa Suomen suurin koski, Imatrankoski, kuuluu pakollisiin nähtävyyksiin. Kosken ympärillä on Suomen vanhin luonnonsuojelualue, Kruununpuisto, jonka hiidenkirnut ja muut nähtävyydet tekevät vaikutuksen koko perheeseen. Kesäaikaan Imatrankoskella järjestetään myös suosittuja koskinäytöksiä, joissa valaistun kosken kohinaa korostetaan vaikuttavin ääniefektein.

Huimia liukuja

Lappeenrannan ja Imatran kylpylät ovat koko perheen rentoutumispaikkoja, jotka sopivat lomapäivien viettämiseen ympäri vuoden. Tarjolla on vesiputouksia, sinivihreitä aaltoja, lämpimiä poreita ja vauhdikkaita vesiliukumäkiä sekä erilaisia kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä hemmotteluhoitoja. Kylpylöissä on myös ravintoloita sekä paljon lapsille sopivaa viihdettä, joten niissä majoittumalla saat kaikki perheesi tarvitsemat palvelut kätevästi saman katon alta helposti ja mukavasti.

Koillis-Suomessa sijaitseva Saimaa on maan suurin järvi ja koko Euroopan neljänneksi suurin. Saimaasta puhutaan myös nimellä Suur-Saimaa. Suomen suurimman järven valloittavan upeat saaret, rannat ja niemet ovat jotain, josta jokaisen suomalaisen pitäisi päästä nauttimaan edes kerran elämässään. Saimaan maisemat ovat ainutlaatuiset, mutta samalla ne kuvavat suomalaista sielunmaisemaa tavalla, johon moni muu kansallismaisemamme ei kykene.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordie