Mitä tehdä Imatralla?

Imatralla riittää jos jonkinmoista nähtävää tai koettavaa. Jos siis suunnittelet matkaa Imatralle tai lähimaastoon, kannattaa sinun ottaa tästä vinkit mielenkiintoisimmista asioista, joita voit tehdä Imatralla.

Imatra ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen seuraavaa lomakohdetta suunnitellessa. Jos kotimaanmatkailu kuitenkin kiinnostaa ja haluat lähteä vaikkapa vain päivän tai parin pakomatkalle arjesta, Imatra on varsin varteenotettava vaihtoehto. Toki jo päivänkin lomaan tarvitaan edes jonkinlaista lomakassaa, mutta jos säästössä ei ole rahaa lomaa varten, matkan rahoitus onnistuu helposti esimerkiksi https://www.freedomrahoitus.fi/ -sivuston kautta.

Ihastele Imatrankoskea

Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys. Ulkomaiset matkailijat ovat käyneet ihailemassa tätä vaikuttavaa koskea jo 1700-luvulta lähtien. Eikä mikään ihme, sillä Imatran keskustan halkaiseva koski on todella mieleenpainuva näky. Vuonna 1929 koski valjastettiin tuottamaan vesivoimaa ja tällöin kosken vapaa virtaus päättyi. Myös Suomen vanhin luonnonpuisto, eli Kruunupuisto, on perustettu Imatrankosken ympärille jo 1800-luvun puolivälissä. Kesäisin Imatralla järjestetään Kruunupuiston opastettuja kävelykierroksia, joiden jälkeen on luvassa koskinäytös.

Lähde risteilylle

Imatran matkustajasatamasta järjestetään kesäisin erilaisia risteilyjä. Imatran vesillä risteilevät muun muassa m/s Christina ja m/s Emma. M/s Christinalla järjestetään pari tuntia kestäviä maisemaristeilyjä, jotka suuntaavat Satamosaareen. Hintaa risteilyillä on noin 10-20€. Juhannuksena m/s Christinalla järjestetään erityisen pitkä juhannusristeily, jolla pääsee ihastelemaan syttyviä kokkoja.

M/s Emma taas järjestää monipuolisemmin erilaisia risteilyjä, mutta hinnatkin ovat korkeampia, sillä koko laiva tulee vuokrata kerralla. Kaikista edullisin on tunnin kestävä maisemaristeily, jossa laiva kiertää lähisaaren ja seilaa Holiday Club Saimaan edustalta kotisatamaan. Lisäksi saatavilla on esimerkiksi kolmen tunnin risteily Kangassaareen, neljän tunnin risteily Satamosaareen ja Ikonsaaren kierros.

Tutustu kaupunkiin kiertoajelulla

Imatralla järjestetään kesäisin kiertoajeluita, joilla käydään läpi niin Imatran historiaa kuin nykyhetkeäkin. Kiertoajelu kestää noin kaksi tuntia ja sen aikana vieraillaan muunmuassa Imatran Valtionhotellissa sekä Imatrankosken koskinäytöksessä. Kierrokselle tulee ilmoittautua ennakkoo ja se järjestetään vain, mikäli lähtijöitä on vähintään 20. Kierroksen hinta on aikuisille 18 € ja alle 14-vuotiaille lapsille 8 €.

Tutustu museoihin

Museioiden ystävien iloksi Imatralta löytyy parikin museota.

Imatran taidemuseo

Imatran taidemuseosta löytyy Suomen tasolla merkittävä taidekokoelma. Taidemuseo myös kartuttaa kokoelmaansa jatkuvasti. Imatran taidemuseon kokoelmista keskeisin on Sihtolan Imatra-kokoelma. Kyseinen kokoelma sisältää pääasiassa 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevia modernistisia teoksia ja sen teokset on saatu Jari Sihtolan myyminä ja lahjoittamina sekä Sihtolan taidesäätiön että yksityisten lahjoituksina. Taidemuseossa järjestetään vuosittain yli kymmenen eri näyttelyä.

Taidemuseo sijaitsee Mansikkalassa Arto Sipisen suunnittelemassa, vuonna 1986 valmisuneessa kulttuurikeskuksessa. Kokoelmaan kuuluu niin Imatran kaupungin kuin Imatran taideyhdistyksenkin omistamia teoksia. Yhteensä teoksia on yli 1400. Sihtolan teosten lisäksi Imatran taidemuseon kokoelmassa on teoksia esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelalta sekä Hugo Simbergiltä. Lisäksi edustettuina ovat muun muassa seuraavat 1900-luvun alkupuolen tekijät: Verner Thomé, Magnus Enckell, Väinö Kamppuri, Eero Nelimarkka ja Yrjö Ollila.

Teollisuustyöväen asuntomuseo

1800-luvun lopulla työväestön asunnoiksi rakennettiin noin 20 asuinrakennusta, jotka koostuivat noin 20-25 neliön suuruisista asunnoista. Näin syntyi esimerkiksi Ritkanrannan asuntoalue. Enso-Guteit Oy lahjoitti syksyllä 1972 osan asuentoalueesta museoalueeksi Imatran kaupungille. Kaksi alueella sijainneista rakennuksista entisöitiin teollisuustyöväen asuntomuseoksi, joka avattiin toukokuussa 1975.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordie