Retkeilykohteet Imatralla

Kotimaassa matkailu on kasvanut alana viimeisten vuosien aikana runsaasti, eikä ihme: Suomi on kaunis maa ja täynnä erilaisia, upeita retkeilykohteita, joihin suomalaiset ovat kääntäneet reissukatseensa. Kotimaan matkailijat etsivät ensisijaisesti uusia, mielenkiintoisia paikkoja nähtäväksi. Helpointa tutustuminen oman kotimaan uusiin kohteisiin on tietenkin retkeily kohteeksi valitussa kaupungissa.

Imatra on tunnettu, suomalainen kaupunki, joka vetää vuosittain runsaasti matkailijoita puoleensa niin kotimaasta, kuin ulkomailta. Imatran kunta sijaitsee Etelä-karjalan maakunnassa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Kuten monet muutkin suomalaiset paikat, myös Imatra on tunnettu upeasta luonnostaan. Yksi Imatran kunnan tunnetuimpia paikkoja on Imatrankoski. Luontokohteidensa ansiosta Imatra on erinomainen kohde sellaisille henkilöille ja porukoille, jotka nauttivat luonnossa retkeilystä täysin rinnoin. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Imatran parhaimpiin retkeilykohteisiin tarkemmin.

Myös yrityksen voimin voi lähteä retkeilemään Imatralle. Jos vaihdat perinteiset, tylsät pikkujoulut retkeilypikkujouluiksi Imatralle, saat varmasti hilpeän ja ehkä jopa paremmin voivan henkilöstön itsellesi. Jos mietit, miten rahoitttaisit reissun, katso osoitteesta Qred.com/fi apua rahoitukseen. Sivuston kautta löydät helposti ja yksinkertaisesti yrityslainan moneen tarpeeseen, esimerkiksi koko henkilöstön Imatran-reissuun.

Imatra – parhaat luontokohteet

Kuten aiemmin mainittiin, kauniissa Imatran kunnassa matkailijoita kiinnostavat erityisesti sen kauniit luontopolut ja muut luontokohteet. Myös Imatrankoski on kuuluisa nähtävyys Imatran kunnassa. Vuokraa retkellesi mökki ja koe Imatran upea luonto retkien parissa!

  • Imatrankoski

Imatrankoski on tunnettu upeista koskimaisemistaan. Matkailunähtävyytenä Imatrankoski on yksi Suomen vanhimpia, ja sitä ovat käyneet ihastelemassa myös monet suurmiehet ja -naiset, kuten esimerkiksi vuonna 1772 Katariina II, joka toimi Venäjän keisarinnana aikoinaan. Kuohuva koski on tuonut historiansa aikana matkailijoita ulkomailta asti ihailemaan sen pauhua. Retkikohteena Imatrankoski on siis erinomainen, jos kaipaa nähtäväkseen Suomen luonnon puhdasta voimaa.

Imatrankosken ympäristö sai kokea 1800-luvulla muutoksia, kun sen lähimaille rakennettiin Kruununpuisto. Kruununpuisto on Suomen vanhin luonnonpuisto. Imatrankosken alue on saanut kokea myös muuta rakennustoimintaa historiansa aikana, sillä sen läheisyydessä sijaitsee myös kivestä valmistettu, linnan näköinen hotelli. Nykyään Imatrankoskella järjestetään erillisiä vedenjuoksutusnäytöksiä, joissa vesi virtaa monen kuution sekuntivauhtia kosken läpi.

  • Lammassaari

Nyt tarkkana – Imatran Lammassaarta ja Helsingin yhtä tunnettua Lammassaarta ei sovi sekoittaa keskenään! Imatralla sijaitseva Lammassaari on kirjaimellisesti saari, jonka läpi puikkelehtii kaunisreittinen luontopolku. Saarella on myös kota, jossa voi esimerkiksi paistaa makkaraa. Luontopolku on pituudeltaan hieman vajaa neljä kilometriä, joten se sopii myös pienemmille retkeilijöille mainiosti. Imatran Lammassaaren luontopolun varrella on myös levähdyspaikkoja, joille voi pysähtyä nauttimaan eväistä ja ympäröivästä luonnosta.

  • Mellonlahden luontolenkki

Kiinnostavatko kattavat esittelyt Imatran alueen luonnosta ja sen asukeista? Valitse silloin retkeilykohteeksesi Imatralla Mellonlahden luontolenkki. Kuten Lammassaarenkin luontopolku, on Mellonlahden luontopolku pituudeltaan sopiva kaikille, sillä se on noin kolmen kilometrin pituinen. Mellonlahden luontolenkillä saa myös reilusti korkeusvaihteluita, sillä se kiertää vanhan koskiuoman viertä ja reitin varrella on mahdollisuus kavuta Mellonmäen huipulle. Reitin varrella on runsaasti tietoa alueen kasveista, linnuista, kaloista ja hyönteisistä.

  • Imatran georeitti

Salpausselkä kulkee suoraan Imatran kaupungin rajojen läpi, joten se tarjoaa kaunista katseltavaa retkeilijöille. Imatran georeitti sisältää monia eri luontopolkuja, jotka kertovat alueen luonnosta ja historiasta kaiken oleellisen. Maiseman pitkää historiaa pääsee kokemaan kauniisti koko reitin varrella – esimerkiksi syntyhistorialtaan erikoiset De Geer -moreeniparvet ovat hauska nähtävyys Imatralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordie